Workshop symbolen in de natuur

Ze hebben je wat te vertellen. Samen gaan we dat ontdekken!

Je loopt in de natuur, misschien wel op de Natuurbegraafplaats en je ziet een vlinder. Je wordt geraakt zonder dat je precies weet waarom, je volgt hem met je ogen. Is het een boodschap?

Wanneer je openstaat om het te zien, te interpreteren dan kan een symbool je herinneren, je troosten. Je kunt ze tegenwoordig ook makkelijk vastleggen om ze zo bij je te dragen. De Natuur zit er vol mee. En je ziet ze pas als je daaraantoe bent, er open voor staat, de rust ervoor neemt.

Voor mij heeft de Vlaamsegaai een speciale betekenis, en zodra ik er één zie dan doet dat iets met me, soms zie ik het als een boodschap: je bent goed bezig.  Soms ontroert het me. Toen ik klein was spaarde mijn vader de blauw/zwarte veertjes die we wel eens vonden. Intussen heb ik deze vogel al vaak op de foto gezet, en zo heb ik hem onder andere op mijn horloge geprojecteerd.  Ik kan de foto erbij pakken wanneer ik daar behoefte toe voel.

Zo wil ik samen met jullie een wandeling maken door de natuur van Natuurbegraafplaats De Utrecht.

Eerst komen we tot rust, laten de dag achter ons, en dan gaan we rustig wandelen, zoveel mogelijk in stilte, en kijken naar de tekens, de symbolen die de natuur voor ons neergelegd heeft of wat er rondvliegt. We maken er een foto van, dat kan met je telefoon, met een kleine of met een grote camera. Wanneer je wilt laat ik je zien hoe je van een gewone foto een bijzondere foto maakt door op wat dingen te letten.  Maar wat belangrijker is, na de wandeling kijk je waar je foto’s van gemaakt hebt, één kies je eruit en ga je de symboliek voor jou uitdiepen. Misschien weet je het al meteen, anders zjjn er vragen die je daarbij helpen en door er met elkaar over te hebben wordt het duidelijker en door jouw andere blik kan je een ander helpen de betekenis uit te diepen.
Het gaat om jouw symboliek en niet wat anderen er al ooit aan vastgehangen hebben. (B.v. een rode roos kan voor iemand liefde betekenen, maar voor iemand anders verdriet). De Workshop wordt gegeven door Diana Kors en vindt plaats op 20 april.
We starten om 15:00 en eindigen om 17:30
Deelnamekosten: vrij gift
Aanmelden kan door een mail te sturen naar diana@ik-kracht.nl. Geef daarbij je naam en telefoonnummer door.
Meer informatie vind je op de site www.ik-kracht.nl

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.