Opstellingen

Familie-opstellingen laten zich wat lastig uitleggen, ik vond ooit onderstaande tekst, helaas weet ik de bron niet meer, maar ik vind het een juiste uitleg:

Familie-opstellingen zijn een manier om problemen of blokkades te verhelderen door te kijken en ervaren hoe je dat vanuit je familiesysteem mee genomen hebt. Dit zijn meestal onbewuste processen. Tijdens de opstelling gebeurt veel wat ook niet getoond wordt, maar innerlijk weet je dat. Er wordt een bron aangesproken die ruimer is dan je kan bevatten met je geest, met je verstand. Tijdens een opstelling worden patronen hersteld, komen mensen op hun plaats, ook in het verleden, komen zaken tot een duidelijkheid en dat gaat stilaan, dat gaat niet ineens. De familieopstelling schept de mogelijkheid om antwoorden te krijgen uit het leven zelf. Wanneer mensen leren naar zichzelf te kijken, naar hun eigen familie, naar de consequenties van hun handelingen, dan komen ze telkens op bepaalde schema’s en bepaalde wetten terug die moeilijk liggen. In de familieopstelling brengt de ziel licht in het familiesysteem zodat ze een stap kunnen zetten die belangrijk is. Doel is dat harmonie hersteld wordt.

Waarom zou je een familieopstelling doen? Misschien omdat je gewoon nieuwsgierig bent, of omdat je inzicht wilt hebben waarom je af en toe vast loopt in het leven, of omdat je de vinger wilt leggen op bepaalde patronen of problemen, of omdat je een antwoord zoekt op bepaalde levensvragen, of omdat je er van gehoord hebt, of…. vul zelf maar in. Je hoeft geen (grote) problemen te hebben, soms ontstaat er gewoon iets, zonder dat je een vraag had. Zoals in het bovenste stukje geschreven, het is lastig uitleggen, je moet het gewoon ervaren.

Met enige regelmaat organiseer ik een familie-opstelling avond of ochtend. Op dit moment is er nog geen datum gepland. Dat wordtd najaar 2024. Heb je interesse, stuur vast een mail dan houd ik je op de hoogte van nieuwe data.
Dit is in mijn ruimte: Gagel 8c in Hooge Mierde.


Kosten bedragen € 35. Dit geldt voor alle deelnemers. We besluiten op de workshop zelf wie een thema heeft die we als opstelling inbrengen. Dit vanuit besef dat welke rol je ook mag vervullen, of je opsteller of represtant bent, de impact kan net zo groot zijn.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.